Χυλοπίτες με μανιτάρια, ούζο και θυμάρι.

Εκτέλεση

Βάζουμε να βράσουν οι χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο (ολοκληρες οι σκελίδες καθαρισμένες)
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε λίγο και μετά σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ξανά. Βγάζουμε το σκόρδο από τη σάλτσα.

Με μια τσιμπίδα ή κουτάλα για μακαρόνια βάζουμε στο τηγάνι τις βρασμένες (να κρατάνε λίγο) χυλοπίτες. Εναλλακτικά τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για λίγο και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Υλικά

  • 250 γρ. μακριές χυλοπίτες λεπτές
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • 60 ml περίπου ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Λιγο τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

 

Παραδοσιακές χυλοπίες και ούζο για την συνταγή  θα βρείτε στο κατάστημα μας

χιώτικα προϊόντα στην Αθήνα, Αγίου Δημητρίου 67 στον Αγιο Δημήτριο.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Σήμερα ας… απλώσουμε τραχανά

Ο τραχανάς είναι ένα απλό, νόστιμο φαγητό, χωρίς πολλά υλικά, αλλά με μεγάλη διατροφική αξία καθώς περιέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ.

Προστατεύει τον οργανισμό από την οστεοπόρωση και βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος, των ματιών και της καρδιάς.

Σύμφωνα λοιπόν και με τη λαϊκή έκφραση, ας απλώσουμε σήμερα τραχανά (λέγεται για κάποιον που αργοπορεί) με δύο τρόπους.

 

Υλικά

-4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
-½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκια ντομάτα
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
-1 φλιτζάνι τραχανά
-Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

-Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, τη φρέσκια ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
-Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε τον τραχανά.
-Αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
-Ξαναβάζουμε στη φωτιά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.
-Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
-Σερβίρεται σκέτος ή με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

 

 

Παραδοσιακό χιώτικο τραχανά θα βρείτε στο κατάστημα μας

χιώτικα προϊόντα στην Αθήνα, Αγίου Δημητρίου 67 στον Αγιο Δημήτριο.

 

 

Τα Μαστιχοκανελώτα Μελομακάρονα !  

 

Υλικά

 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΛΑΔΙ (ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ), 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ (ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΤΗΡΙ ΑΠΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ), ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΙΦΑΛΟ, 1 ΚΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, 1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ, 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ.

Υλικά για σιρόπι

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ, 2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΝΕΛΑ. ½ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ.

Εκτέλεση

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ, ΤΟ ΜΕΛΙ, ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΙΦΑΛΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.  ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ!!!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΝΕΛΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, ΚΕΙΚ, ΚΟΡΜΟ, ΟΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ!!

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΚΙΤΣΗ  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

video συνταγής

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mvpq2jeGycM